به گزارش خبرنگار مهر، محمد حسین فروزان مهر صبح امروز سه شنبه در نشست هم اندیشی اشتغال شرکت های دانش بنیان، رسیدن به قدرت اول در حوزه علم و فناوری در منطقه را از اهداف سند چشم انداز ذکر کرد و افزود: برای این امر نیاز است تا سهم 51 درصدی GDP ( تولید ناخالص ملی ) از محل تحقیقات نوآورانه و دانش بنیان تحقق یابد که این امر نیاز است تا ساز و کارهای لازم فراهم شود.
معاون سرمایه انسانی و توسعه اشتغال دبیرخانه شورای عالی اشتغال با تاکید بر اینکه در دنیا اقتصاد دانش محور جایگزین اقتصاد متکی بر منابع شده است، اظهار داشت: این امر رشد فناوری ها و ایجاد فرصت های شغلی جدید را فراهم کرده است و از سوی دیگر به عنوان یکی از کلیدی ترین عوامل رشد اقتصاد کشورها نیز مورد توجه قرار گرفته است.
وی با اشاره به وضعیت کشور در این زمینه یادآور شد: بیش از یک دهه از مفهوم کارآفرینی در کشور می گذرد در حالیکه کارآفرینی را مترادف با اشتغال زایی می دانند این در حالی است که اشتغالزایی به معنای کسب و کاری است که بنیان آن ایده های دانش بنیان است و بتوان از طریق آن به تولید ثروت دست یافت.
فروزان مهر ایجاد پارک ها و مراکز رشد را یکی از راههای ایجاد کسب و کار دانست و خاطر نشان کرد: ولی به دلیل وجود دستگاههای متعدد تصمیم گیر موانعی در جهت رشد کارآفرینی در کشور ایجاد شد از این رو وزارت کار اقدام به طراحی و تدوین نقشه کارآفرینی کشور با همکاری معاونت علمی و وزارت علوم کرد.
وی با بیان اینکه این نقشه راهبردی با توجه به اسناد بالادستی چون نقشه جامع علمی کشور سیاست های کلی برنامه پنجم در حوزه اشتغال و سند چشم انداز تدوین شد، اضافه کرد: این نقشه که مراحل نهایی خود را طی کرده و نسخه نهایی آن تدوین شده است، در خصوص چگونگی تجاری سازی طرحهای تحقیقاتی، ایجاد بورس ایده، ایجاد صندوق های خطرپذیر و استفاده از منابع سیستم بانکی تاکید کرده است.
به گفته فروزان مهر، نسخه نهایی این نقشه به زودی به دبیرخانه شورای عالی اشتغال عرضه می شود.
معاون سرمایه انسانی و توسعه اشتغال دبیرخانه شورای عالی اشتغال با اشاره به وضعیت بازار کار در کشور یادآور شد: تحولات جمعیتی دهه 60 ما را با پیک تقاضای بیکاران جویای کار که عمدتا جوانان و فارغ التحصیلان دانشگاهی هستند، مواجه کرد. در حالیکه انتظار می رفت این دسته از افراد در بین سالهای 78 تا 87 وارد بازار کار شوند ولی به دلیل چالش های اقتصادی و فرهنگی این قشر وارد بازار کار نشدند.
وی با بیان اینکه این پیک در بین سالهای 82 تا 94 به اوج خود می رسد، گفت: این نشان می دهد که کشور در حوزه ایجاد شغل و مسکن با چالش های جدی مواجه است لذا در زمینه پرداختن به جوانان فارغ التحصیل فاقد مهارت با چالش های جدی مواجه هستیم از این رو می توان با ایجاد خوشه ها و شبکه ها در حوزه علم و فناوری تا حدودی این مشکل را برطرف کرد.
فروزان مهر همچنین با بیان اینکه در رده سطوح تحصیلی پایین تر از تحصیلات دانشگاهی با مشکلی مواجه نیستیم، ادامه داد: بخشی از نیاز بازار کار نیز از طریق استخدام کارگران خارجی تامین می شود ولی در بخش دانشگاهی مشکل بیکاری همچنان وجود دارد.
وی ایجاد دوره های فنی و حرفه ای را یکی راههای ایجاد کارآفرینی در کشور دانست و در عین حال خاطر نشان کرد: ایجاد دوره های فنی و حرفه ای نتوانست زمینه لازم را برای ایجاد کارآفرینی در کشور فراهم کند.
معاون سرمایه انسانی و توسعه اشتغال دبیرخانه شورای عالی اشتغال با اشاره به مصوبه چهل و یکمین جلسه شورای عالی اشتغال گفت: بر اساس این مصوبه استانداران موظف شده اند تا 20 درصد از منابع اشتغال زایی استان را به سمت واحدهای دانش بنیانی که از سوی معاونت علمی ریاست جمهوری تایید می شوند هدایت کرده و ترتیبی اتخاذ کنند تا در صورت امکان به ساده ترین روش اقدام لازم صورت گیرد.
وی در این باره توضیح داد: بر اساس این مصوبه قرار شد تا 20 درصد از منابع اشتغال زایی که در اختیار کارگروههای اشتغال زایی استان ها قرار می گیرند به طرح های دانش بنیان اختصاص دهند ضمن آنکه مصوب شد تا این 20 درصد در صورتیکه در زمینه توسعه طرح های دانش بنیان هزینه نشود در سایر بخش ها نیز مصرف نشود.
به گفته فروزان مهر این مصوبه در راستای حمایت از مشاغل دانش بنیان تدوین و به تصویب رسیده است.
معاون سرمایه انسانی و توسعه اشتغال دبیرخانه شورای عالی اشتغال با اشاره به کیفیت حمایت های سیستم نظام بانکی از طرح های دانش بنیان افزود: سیستم بانکی تاکنون همکاری های لازم را در این زمینه نداشتند ولی امیدواریم با مصوبه جدید شورای عالی اشتغال حمایت از طرح های اولویت دار در دستور سیستم بانکی قرار گیرد.
نظر شما